donderdag 22 juli 2010

Pappardelle alla carrettiera


Oftewel 'karrenrijderspasta'; een klassieker uit het oude Rome!

2 personen

Ingrediƫnten:

15 gram gedroogde porcini (bij de meeste AH's verkrijgbaar)
200 gram verse pappardelle
3 teentjes knoflook
6 plakjes pancetta
1 blikje tonijn
½ bosje verse platte peterselie
40 gram Parmigiano Reggiano
Goede olijfolie

Bereiding:

Verwarm 2 diepe borden voor in de oven (op circa 80 graden).
Rasp de kaas en snij de peterselie fijn. Doe de gedroogde porcini in een bakje en giet er 250 ml kokend water overheen. Laat ze 20 minuten weken en vis ze daarna uit het bruine water en bewaar het water. Snij de porcini en de pancetta in dunne reepjes en de knoflooktenen in plakjes.
Kook de pasta en bak ondertussen de pancetta en de knoflook. Voeg na 5 minuten de porcini en de helft van het bruine water hier aan toe en laat dit nog 5 minuten op laag vuur koken.
Voeg vervolgens de tonijn toe en giet de pasta af. Schenk wat goede, zachte olijfolie door de pasta en doe er de helft van de Parmigiano doorheen. Schep de pasta en de helft van de peterselie door de saus. Verdeel de pasta over de borden en strooi de rest van de peterselie en de kaas over de pasta.

2 opmerkingen: