dinsdag 10 mei 2011

Gnocchi


Gnocchi met zelfgemaakte pesto! De gnocchi mag je natuurlijk ook zelf maken, maar ik had er even geen tijd voor (misschien een andere keer), dus vooralsnog verwijs ik je daarvoor naar Jamie Oliver ('s Italy)!

Voorgerecht: 4 personen
Hoofdgerecht: 2 personen

Ingrediƫnten:

1 pak gnocchi (denk ongeveer 150 gram)
75 gram veldsla
20 gram basilicumblaadjes
40 gram geraspte Parmigiano Regiano
15 gram pijnboompitten
1 teentje knoflook
goede olijfolie
peper en zout

Bereiding:

Doe de basilicumblaadjes met pijnboompitten en 20 gram van de geraspte kaas in het bakje van je staafmixer of je keukenmachine en pers hier met de knoflookpers een teentje knoflook doorheen. Maal alles fijn, voeg wat olijfolie toe en eventueel een beetje peper en zout naar smaak en maal nog eventjes.
Kook de gnocchi. Deze zijn gaar als ze drijven. Giet deze af en doe er een beetje olijfolie doorheen. Meng dan de pesto door de gnocchi en serveer met op wat veldsla en met nog wat geraspte parmezaan er overheen.

2 opmerkingen:

  1. Ha! eindelijk een goed doel voor mijn op hol geslagen basilicumplant! ziet er weer fantastisch uit!

    BeantwoordenVerwijderen