zondag 12 februari 2012

Vergeten Groenten Chips


Sommige groenten zijn om de een of andere reden buiten het standaardpalet geraakt. Zonde, want ze zijn juist heel lekker! Om ze een beetje toegankelijk te maken: Vergeten Groenten Chips!

Ingrediënten:

1 pastinaak
2 schorseneren
1 zoete aardappel
1 rode biet
zout

zonnebloemolie
een wok of gietijzeren pan
Keukenpapier

Bereiding:

Schil al je groenten behalve de zoete aardappel met een dunschiller en schaaf dan met een kaasschaaf langwerpige plakken van alle groenten.
Verwarm een liter zonnebloemolie (of zoveel dat de olie in ieder geval 2 cm boven de bodem uit komt) in een wok of gietijzeren pan tot 180 graden.
Frituur de groenten in kleine porties (bv 4 plakjes tegelijk) en laat de groenten steeds uitlekken op dubbel keukenpapier. Maal wat zout over de groenten zodra je ze uit de pan gehaald hebt. Zorg dat alle chips goed uitlekken op vetvrij papier en dat de olie goed heet blijft tijdens het frituren, anders worden de chips niet knapperig.
Serveer de chips direct na bereiding!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten