zaterdag 26 juli 2014

Zomerse Lamswraps


Deze fusion creatie is echt de zomer op je bord! Lekker met je handen te eten, dus heerlijk voor etentjes in het park, op de boot, in de tuin, op het balkon… waar dan ook! Happy days!

4 personen (8 wraps)
Bereidingstijd: 25 minuten


Ingrediënten:

8 tortilla wraps
1 kg lamsgehakt
2 komkommers
2 bosuitjes
2 bakjes Humus naturel
8 takjes verse munt
8 takjes koriander
3 limoenen
Kardemom
Kaneelpoeder
Komijnzaadjes
Chili flakes
Zout
Olijfolie
20 gram boter
Prikkertjes


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 150 graden.

Doe in twee bakpannen wat olijfolie en in beide 10 gram boter. Laat de boter smelten, verdeel het lamsgehakt over de pannen en bak het lamsgehakt op hoog vuur aan. Kruid het vlees onder regelmatig omscheppen met zout, chili flakes, kardemom, kaneelpoeder en komijnzaadjes. Zet als al het gehakt bruin is het vuur laag en laat nog een tijdje staan onder af en toe omscheppen.

Zet ondertussen je stapeltje wraps in de oven. Haal de blaadjes van je takjes munt en hak de blaadjes munt en takjes koriander fijn. Snij de uiteinden van je komkommers en snij de komkommers vervolgens allebei in drieën. Snij dunne reepjes komkommer van ongeveer 10 cm lang en ½ cm breed. Snij de uiteinden van je bosuitjes en snij de bosuitjes in ringetjes.

Knijp als het gehakt klaar is het sap van 1 limoen over het gehakt uit (dus over allebei de pannen een halve limoen).

Besmeer voor het serveren steeds een wrap voor de helft met humus, leg op het middelste deel van de besmeerde helft wat reepjes komkommer, schep daar 1/8e deel van het gehakt op en 1/8e deel van je koriander, munt en bosuitjes. Knijp steeds nog een beetje limoensap over de belegde wrap uit. Vouw je wrap eerst vanaf beide zijkanten en dan van onder naar boven dicht (zie foto). Eventueel kun je de wraps met prikkertjes vast zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten