zondag 31 mei 2015

Rabarber, pistache en rozenroom


Het is rabarberseizoen en dat kun je natuurlijk niet onopgemerkt aan je voorbij laten gaan!

Koop voor dit recept roze rabarbers of gebruik alleen de roze gedeelten, dat geeft die mooie roze kleur aan je gerecht!

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

4 stengels roze rabarber
12 aardbeien
6 el suiker
150 ml slagroom
2 tl rozenwater
12 pistachenoten
15 gram witte chocolade

Nodig:
Staafmixer
Handmixer
Mooie glaasjes


Bereiding:

Was je rabarbers, snij eventuele lelijke of droge stukken er af en snij de stengels in stukjes. Doe deze met een scheutje water (de rabarber hoeft niet helemaal onder water te staan) en vier eetlepels suiker in een steelpannetje en laat dit 10 minuten zachtjes koken.

Was ondertussen je aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de aardbeien in plakjes. Klop je slagroom op en mix hier twee theelepels rozenwater en twee eetlepels suiker doorheen. Pel je pistachenootjes en verwijder ook het bruine velletje, zodat je groene nootjes over houdt. Pureer de rabarber wanneer die na tien minuten gaar is met je staafmixer.

Verdeel vervolgens de rabarberpuree en de schijfjes aardbei over vier mooie glaasjes, doe overal een laagje rozenslagroom op, schaaf er wat witte chocolade overheen en verdeel de fijngehakte stukjes pistache erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten