zondag 20 maart 2016

Roodbaars met panko dille korst en wilde spinazie


Panko is Japans paneermeel van grove broodkruimels. Omdat het wat minder fijn gemalen is dan het paneermeel uit de Hollandse keuken, geeft het een wat luchtiger korstje. Het wordt in de Japanse keuken bijvoorbeeld gebruikt om gamba´s in te frituren, maar je kunt er ook een lekker korstje mee maken op je ovengegaarde vis!


2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

2 duurzaam gevangen roodbaarsfilets
7 gram verse dille
7 gram verse peterselie
25 gram ansjovis
5 el panko
½ citroen
400 gram wilde spinazie
Peper
Olijfolie

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Hak je dille en je peterselie fijn. Snij je ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng de kruiden met de ansjovis en de panko.

Schenk een klein scheutje olijfolie in een ovenschaal of braadslee en leg je roodbaarsfilets daar in. Schep over beide filets je panko mix, zo dat de filets volledig bedekt zijn. Knijp hier wat citroensap overheen en sprenkel er een paar druppels olijfolie over. Zet de schaal (onafgedekt) 15 a 20 minuten in de oven.

Bak ondertussen je wilde spinazie in olijfolie en breng op smaak met een klein beetje peper.

Serveer door de filets op een hoopje spinazie te leggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten