zaterdag 8 april 2017

Flensjes met sugo van pruimtomaten en ricotta


Net als de rest van het gezin hou ik erg van flensjes, maar (in tegenstelling tot de rest waarschijnlijk) niet van zoet avondeten... Op deze manier is het hele gezin blij, want de kids krijgen "Pannenkoekeeeeen!!!" en mama een hartig gerecht waar stiekem nog groente in zit ook! Easy does it! ;-)

Wij aten het als voorgerecht, maar het kan natuurlijk ook als hoofdgerecht (pas in dat geval de hoeveelheden aan)!

4 personen
Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediƫnten:

½ pak pannenkoekenmix
400 ml melk
1 ei
Zonnebloemolie om in te bakken
400 gr pruimtomaten uit blik
1 sjalotje
1 teentje knoflook
1 tl gedroogde oregano
2 takjes tijm
1 el witte balsamico azijn
1 tl suiker
8 plakjes pancetta
1 citroen
3 takjes verse platte peterselie
100 gram ricotta
Peper en zout
Olijfolie

Bereiding:

Snipper een sjalotje en fruit deze in een koekenpan. Pers dan een teentje knoflook en bak deze kort mee. Voeg vervolgens 400 gram gepelde pruimtomaten uit blik, wat gedroogde oregano en 2 takjes verse tijm toe. Plet de tomaten een beetje met een houten lepel en laat op middelhoog vuur 15 minuten pruttelen.

Doe ondertussen het halve pak pannenkoekenmix in een beslagkom en voeg daar 200 ml melk aan toe. Mix met een garde tot de klontjes er uit zijn en voeg dan de rest van de melk en het ei al kloppend met de garde toe.

Verhit wat zonnebloemolie in een koekenpan en bak 8 flensjes.

Voeg nadat de tomatensaus 15 minuten geprutteld heeft een eetlepel witte balsamico azijn en een theelepel suiker toe. Roer de saus door en laat nog 10 minuten pruttelen. Vis daarna de takjes tijm uit de saus en breng ‘m op smaak met peper en zout.

Bak ondertussen 8 plakjes pancetta. Snipper je peterselie.

Leg op elk flensje een plakje gebakken pancetta en vouw het flensje twee keer dubbel. Leg op elk bord twee gevouwen flensjes, doe er een schep tomatensaus overheen, schep er wat ricotta op, rasp er met een zesteur wat citroenschil overheen en strooi er tenslotte wat peterselie over.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten