donderdag 18 november 2010

Lauwwarme Herfstsalade


2 personen

Ingrediƫnten:

2 rijpe peren
125 gram Roquefort
2 rode uien
1 handje amandelen en/of hazelnoten
150 gram gemengde sla
cayennepeper
olijfolie
balsamico azijn
1/2 el vijgenjam

(lekker met ciabatta)

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de peren en snij ze in blokjes. Pel de uien en snij ze in ringen. Meng de vijgenjam met wat lekkere olijfolie en balsamico azijn.
Zet de peren in een schaaltje in de oven (10 minuten) en bak ondertussen de uienringen op laag vuur in olijfolie en zet ook de roquefort in een schaaltje in de oven (5 minuten of totdat deze gesmolten is). Rooster ondertussen de noten met cayennepeper en een klein druppeltje olijfolie (zodat de peper aan de noten blijft zitten, maar echt maar een klein druppeltje, anders kun je niet roosteren). Zet de uien dan heel even op hoger vuur en blus af met een scheutje balsamico azijn. Meng de dressing door de sla en schenk de roquefort over de peren.
Maak 2 bordjes op met de salade, peer, uien en nootjes en serveer het als het nog lauwwarm is, liefst met een (nog een beetje warm) vers broodje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten