zaterdag 20 juli 2013

Zeebaars met gevulde buik

Balansdag, iets snels doordeweeks of gasten imponeren met een gerecht dat eigenlijk heel simpel is? Het kan allemaal met dit recept!

4 personen
Bereidingstijd: 5 minuten en 30 minuten in de oven

Ingrediƫnten:

4 hele zeebaarsen (of vergelijkbare vissen, in ieder geval met vel, kop en staart, maar zonder ingewanden en kies bij voorkeur een vis uit die in het seizoen en duurzaam is)
3 citroenen
4 knoflookteentjes
Verse peterselie
Verse rozemarijn
Verse tijm
zilverfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snij je knoflooktenen in dunne plakjes. Snij twee citroenen in halve maan plakjes. Vul de buiken van je vissen met de verse kruiden, citroenen en stukjes knoflook, wikkel elke vis apart in zilverfolie en leg ze in een ovenschaal.

Zet de vissen ongeveer 25 a 30 minuten in de oven (maar afhankelijk van hoe groot je vissen zijn natuurlijk) en serveer ze vervolgens als hele vissen met een stukje citroen. Iedereen kan het vel er vervolgens heel makkelijk gewoon op z´n eigen bord afhalen en de filets laten heel makkelijk los van de graat.

Tip: zet ook een bakjes met citroenwater op tafel en geef iedereen een servetje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten