zondag 29 april 2012
Buitengewoon in het land
De laatste tijd heb ik veel gelezen over "Buitengewoon in het land".
"Buitengewoon in het land" is een "reizend restaurant zonder muren". Wellicht een wat gewaagd concept gezien de wisselvallige Nederlandse zomers, maar wie er van houdt om een gokje te wagen lijkt wel kans te maken op een onvergetelijke avond! 2012 is het tweede seizoen voor "Buitengewoon in het land" in Nederland, maar ik moet toegeven dat ik het zelf nog niet meegemaakt heb! Doorgaans zet ik alleen tips op m'n blog na ze zelf uitgeprobeerd te hebben, maar dit lijkt me erg leuk en om jullie niet pas te informeren wanneer de halve zomer alweer voorbij is, plaats ik deze tip toch maar alvast!
"Buitengewoon in het land" vindt een aantal keer in de zomer plaats op verschillende locaties, maar altijd buiten! "In een boomgaard, een weiland, een wijngaard of een eeuwenoude moestuin. Met regionale, ambachtelijk geproduceerde ingrediĆ«nten – sla en kruiden die een paar uur voor het diner geplukt zijn, vers fruit afkomstig van de bomen om je heen, oesters die net uit zee komen en vlees of vis van onbesproken komaf." Als ik het goed begrepen heb wordt er steeds door een andere chef gekookt. Belangrijk aspect is verder dat je met 70 mensen aan een lange tafel zit, zodat er met je tafelgenoten, die hoogstwaarschijnlijk onbekenden voor je zijn, ongetwijfeld gesprekken ontstaan, want alleen al de omgeving en de regionale producten zullen daar aanleiding voor vormen! Wie weet kom je inspirerende mensen tegen!
Kijk hier voor algemene informatie en een sfeerimpressie, en check hier alle data, locaties en prijzen!
De foto komt van www.buitengewooninhetland.nl
Labels:
Restauranttips
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten