zondag 19 januari 2014

Cakepops

Babyshower of een meisjesverjaardag? Dan zijn cakepops gegarandeerd een hit! Deze heb ik gemaakt voor de babyshower van mijn zus vandaag!

20 cakepops
Bereidingstijd: 25 minuten en 2 uur wachttijd

Ingrediënten:

1 cake van 400 gram
75 gram boter op kamertemperatuur
140 gram poedersuiker
1 ½ el warm water
Een paar druppels vanille aroma
300 gram smeltsnoep
Cakepop stokjes
Cakepop decoratie (of als het voor een babyshower is, kun je ook wit met roze of wit met blauwe muisjes gebruiken)

Nodig:
Bakpapier
Een cakepophouder of iets anders waardoor je de cakepops rechtop kunt zetten tijdens het stollen van het smeltsnoep. Ik heb zelf smalle glaasjes gevuld met gedroogde bonen en heb daar de stokjes in gestoken

Bereiding:

Verkruimel je cake tot fijne kruimels. Meng de boter met de poedersuiker, een paar druppels vanille aroma en 1 ½ e eetlepel warm water met een garde of lepel tot een gladde botercrème. Leg een stuk bakpapier op een plank of schaal. Meng de boter met de cakekruimels en rol van het mengsel balletjes van gelijke grootte (iets kleiner dan een golfballetje). Leg de balletjes op het bakpapier, prik met een stokje in elk balletje een gaatje en zet de balletjes voor een uur in de koelkast.

Smelt na een uur het smeltsnoep au bain-marie. Dip dan steeds een stokje ongeveer een centimeter in het gesmolten snoep en prik in elk balletje een stokje met smeltsnoep in het gaatje dat je al gemaakt had. Zet de balletjes vervolgens nog een kwartier in de koelkast zodat de stokjes goed vast komen te zitten in de cake balletjes (als dit niet goed gestold is vallen de balletjes van je stokjes en mislukken ze, dus let daar goed op!).

Bedek dan steeds een balletje met smeltsnoep en sprinkel daar decoratie of muisjes overheen terwijl het smeltsnoep nog gesmolten is. Plaats elke cakepop in de cakepophouder (of iets anders waardoor ze rechtop kunnen staan) in de koelkast. Wanneer het smeltsnoep helemaal gestold is zijn de cakepops klaar voor gebruik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten