zaterdag 11 juli 2015

Recensie Robèrt van Beckhoven - Meer Meesterlijk Brood


Meer Meesterlijk Brood is een vervolg op het eerste boek van Meester Boulanger Robèrt van Beckhoven (bekend van het TV programma Heel Holland Bakt): Meesterlijk Brood.

Net als in zijn eerste boek neemt Van Beckhoven de amateurbakker in Meer Meesterlijk Brood aan de hand door een uitgebreid eerste hoofdstuk te besteden aan De Basis, te weten ingrediënten, begrippen en technieken. Op de website van Meesterlijk Brood kun je ook filmpjes vinden waarin Van Beckhoven deze technieken toont. Verder geeft hij in het eerste hoofdstuk tips om de meest voorkomende bakproblemen te voorkomen.

Vervolgens kun je met kennis van zaken aan de slag, wat natuurlijk van groot belang is voor het eindresultaat!

Meer Meesterlijk Brood is echt een vervolg op Meesterlijk Brood: in Meesterlijk Brood besteedt Van Beckhoven de opvolgende hoofdstukken aan brood met gist en brood met desem (en een vierde hoofdstuk aan nog wat andere varianten), in Meer Meesterlijk Brood zijn hoofdstuk 2 tot en met 4 respectievelijk aan broodsoorten op basis van getoerd gerezen deeg (croissantdeeg), aan gelegenheidsbrood en aan verschillende broodjes op basis van briochedeeg gewijd. Eigenlijk moet je daarom beide boeken hebben om een echte goede allround amateurbakker te worden! :-)

Dit is een heel duidelijk en goed opgezet boek, waarmee bakkers van elk niveau volgens mij uit de voeten kunnen! Een aanrader dus!

Titel: ‘Meer Meesterlijk Brood
Auteur: Robèrt van Beckhoven
Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum

2 opmerkingen:

  1. Zij eerste boek staat hier ook in de kast, eerlijk gezegd nog niets uitgemaakt. Ik geef de voorkeur aan het boek van Levine "Brood uit eigen oven", veel duidelijker en uitgebreider dan het boek van Robert!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Daar zal ik ook eens naar kijken dan! Hartelijk dank voor de tip!

    BeantwoordenVerwijderen