woensdag 10 februari 2016

Tip: Uien snipperen


Uien snipperen, daar is natuurlijk een handig trucje voor! Als je dit trucje nog niet kent, gaat het je leven zeker makkelijker maken!

1. Neem een scherp mes, met een bot mes kun je niet fijn snijden, hoe goed je snijvaardigheden ook zijn;

2. Pel je ui;

3. Snij je ui over de lengte doormidden;

4. Leg een halve ui met de snijkant naar beneden op je snijplank;

5. Snij de ui over de lange kant in de hoogte een aantal keer (afhankelijk van hoe fijn je wil snipperen) in (zie foto), maar snij niet helemaal tot het einde door, zodat het ‘kontje’ de losse delen bij elkaar houdt;

6. Snij de ui vervolgens ook over de lange kant in de breedte een aantal keer (wederom afhankelijk van hoe fijn je wil snipperen) in (zie foto), maar snij ook nu niet helemaal tot het einde door, zodat het ‘kontje’ nog steeds alle losse delen bij elkaar houdt;

7. Snij dan over de breedte van de halve ui (zie foto), zo fijn als je zelf graag wil;

8. Stop met snijden waar je inkepingen eindigen, zodat het ‘kontje’ overblijft (zie foto);

9. Herhaal stap 4 t/m 8 met de andere helft van je ui.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten