De Avonden @ 2 Hoog

▼
woensdag 26 juli 2017

Hartige vijgentaartjes

›
Op het terrein van de tenuta op Sicilië waar wij jaren geleden in de zomer logeerden, stond een enorme vijgenboom. Daar zaten zo veel rijpe...

Feta met pistache en tijm

›
Met deze combinatie maakte ik kennis in de achtertuin van het geboortehuis van Harry Mulisch, naast de Big Green Egg, in de zon. :-) Michel...
zaterdag 8 juli 2017

Pizza con fiori di zucca

›
When in Tuscany… Toegegeven, courgettebloemen zijn in Nederland iets lastiger te krijgen dan in Toscane. Maar als je ze kunt vinden, bijv...

Kip Souvlaki met citroenrijst, yoghurt en munt

›
Souvlaki is een Griekse klassieker uiteraard. Voor mij is het bovendien jeugdsentiment! In dit recept bereid ik het als hoofdgerecht, maa...
maandag 1 mei 2017

Lamsrack met avocadopesto en pastinaakpuree

›
Dit voorjaarsgerecht is fris en licht door de tuinerwtjes, citroen en munt en tegelijk krachtig en vol door het lam en de avocado. Heel fij...
zondag 16 april 2017

Paasontbijt volgens mama's traditie

›
Mijn hele jeugd lang heb ik met Pasen en kerst zonder uitzondering pasteitjes met kalfsragout en paasstol (respectievelijk kerststol) als o...
zaterdag 8 april 2017

Flensjes met sugo van pruimtomaten en ricotta

›
Net als de rest van het gezin hou ik erg van flensjes, maar (in tegenstelling tot de rest waarschijnlijk) niet van zoet avondeten... Op dez...
zondag 1 januari 2017

Zeeduivel met romige saffraan-vanille saus

›
Het zou misschien niet de eerste combinatie zijn die in je opkomt, maar stevige witvis combineert geweldig met vanille. Dit voorgerecht is ...

Amuse Blini's met Coquilletartaar en Witte Chocolade

›
Deze amuse is geïnspireerd op een recept van Heston Blumenthal uit zijn kookboek Heston Blumenthal Thuis , maar dan ietsje simpeler. Ook de...
zondag 27 november 2016

Puur Hertenvlees op de Pure Markt in Park Frankendael

›
Vandaag zocht ik mijn vrienden Ester en Ruud van Puur Hertenvlees op, op de Pure Markt in Park Frankendael! Het was prachtig zonnig en ko...
zondag 23 oktober 2016

Chai Latte met Baileys & Marshmallows

›
Tien graden kouder en een aantal flinke slagregens verder kunnen we inmiddels dan toch echt wel concluderen dat het herfst is. En niets zegt...
vrijdag 23 september 2016

Scheermessen met dragon en citroenmayonaise

›
Officieel is het zowel meteorologisch als astrologisch alweer herfst, maar vooruit dan; we zomeren nog héél even na met deze scheermessen m...
woensdag 14 september 2016

Nazomerse salade

›
De nazomer is het seizoen van de verse vijgen. Nu zijn ze volop te koop en smaken ze geweldig! Dit is dus het moment om het ervan te nemen....
dinsdag 13 september 2016

Vis met zomerse mangosalsa

›
Vier de nazomer met dit heerlijke lichte gerecht met frisse smaken! 2 personen Bereidingstijd: 20 minuten Ingrediënten: 2 kabeljauw ...
maandag 5 september 2016

Caponata di Melanzane van Eve

›
Op een mooie zomeravond in augustus hebben onze vrienden Robin en Eve hun Amsterdamse dakterras voor ons omgetoverd tot een kleine Siciliaa...
maandag 22 augustus 2016

Fusion Onion Rings

›
Fusion Onion Rings a.k.a. mannenhartenveroveraars! Uienringen met Cajun kruiden, Parmigiano Reggiano en pancetta; de fusion keuken op z’n b...
zaterdag 20 augustus 2016

Roodbaars met courghetti salade

›
Lekker makkelijk én zeer geschikt voor een balansdag, deze roodbaarsfilet met courghetti salade. Een balansdag hoeft namelijk helemaal geen...
donderdag 23 juni 2016

Kookboekrecensie: GREEK Uit de keuken van George Calombaris

›
George Calombaris , bekend van MasterChef Australia, is een Australiër met Griekse roots. Hij heeft respect voor klassiekers, maar geeft er...
donderdag 16 juni 2016

Tarte Tatin aux échalotes confites

›
In balsamico gekonfijte sjalotjes, knoflook en bladerdeeg. Ingewikkelder dan dat hoeft het leven soms ook niet te zijn! Deze tarte tatin i...

Kipfilets in romige saus

›
In de categorie Lekker Makkelijk; kipfilet met een romige saus. Ideaal voor doordeweekse avonden! 4 personen Bereidingstijd: 15 minuten ...
‹
›
Homepage
Internetversie tonen
Mogelijk gemaakt door Blogger.