zondag 18 april 2010

Rode Poon met Tomatensalsa


Van de recepten die ik de afgelopen jaren bedacht heb, is dit zeker één van mijn favorieten. Ik kan dan ook niets anders aanraden dan het gewoon uit te proberen! Enjoy!

2 personen

Ingrediënten:

250 gram rode poon filet
100 gram romaatjes of tasty tom tomaten
100 gram veldsla
verse peterselie
verse basilicum
verse salieblaadjes
verse tijm
verse rozemarijn
1 citroen
8 zwarte zongerijpte taggia olijven (AH excellent)
2 rode uien
2 tenen knoflook
olijfolie
boter
witte wijn (ik gebruik hier altijd graag de Hardys Bin 141 Colombard Chardonnay van de AH voor)
peper & zout

Bereiding:

Snij de tomaatjes klein (als je heel fanatiek bent kun je de zaadjes uit de tomaatjes halen, maar ik ben daar meestal iets te lui voor ;-). Snij de olijven in ringetjes en hak de peterselie en basilicum fijn. Rasp wat van de schil van de citroen. Meng dit allemaal en knijp er eenderde van je citroen over uit.
Snipper de uien.
Doe een scheut olie en 30 gram boter in een pan. Als de boter gesmolten is doe je er wat salieblaadjes, een takje rozemarijn en een paar takjes tijm in. Maal er wat peper en een klein beetje zout doorheen. Voeg er vervolgens een scheut witte wijn aan toe. Laat dit een tijdje zacht pruttelen.
Bak de gesnipperde uien in olie en pers er als de uien half gaar zijn de knoflooktenen doorheen. Bak ze samen nog even. Let op dat je knoflook niet aanbrandt, want daar wordt het bitter van.
Bak vervolgens je poonfilets. Kruid naar smaak met peper en zout.
Leg wat veldsla op je borden, leg daar je poonfilets op, giet per bord 3 a 4 eetlepels van je wijnsaus (zonder de kruiden) over je filets. Schep hier wat van het uien-knoflook mengsel overheen en tenslotte ook de tomatensalsa!

PS: als je hier pasta bij serveert is het natuurlijk lekker om daar ook wat witte wijn saus doorheen te scheppen en er wat Parmigiano overheen te raspen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten