maandag 12 april 2010

Marsala Salade


Jongens, het is lente! Het kan nu zéker niet lang meer duren voordat je deze salade lekker op je balkon, in je tuin of in het park kunt eten! Ook lekker als lunch in de zon trouwens!

2 personen

Ingrediënten :

200 gram gemengde salade
100 gram romaatjes
80 gram brie
8 gedroogde abrikozen
6 plakjes pancetta
handje cashewnoten
10 blaadjes salie
olie
boter
droge marsala wijn (let op; zoete marsala wijn is voor nagerechten, dus zorg dat je droge koopt)
witte balsamico azijn
versgemalen peper

Bereiding:

Snij de romaatjes in kwartjes, de brie in plakjes en de abrikozen in kleine stukjes. Bak de pancetta in een pan zonder boter of olie. Leg de pancetta daarna op keukenpapiertjes om uit te lekken. Doe vervolgens boter in de pan waarin je de pancetta gebakken hebt en bak hier de salieblaadjes in. Leg deze vervolgens ook op de keukenpapiertjes. Voeg dan olie en als deze warm is een scheut marsala wijn toe. Laat de marsala wijn een beetje inkoken en voeg wat gemalen peper toe. Doe dit mengsel vervolgens in een schaaltje zodat het een beetje af kan koelen en doe er dan een scheut witte balsamico azijn bij. Dit is je dressing.
Doe je sla in een schaal en meng de (grotendeels afgekoelde) dressing er doorheen. Snij de pancetta klein en meng deze er doorheen. Doe dan de stukjes abrikoos, romaatjes, brie en salie er overheen en serveer met een vers broodje en goede witte wijn!

2 opmerkingen:

  1. Drie jaar later een reactie... Heb 'm vanavond gemaakt, hij was geweldig. Thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Anders F,

      Leuk! Fijn dat 'ie goed beviel! :-)

      Groetjes, Luce

      Verwijderen