zaterdag 28 augustus 2010

Mango Ananas Crumble


Hoewel het natuurlijk nog zomer is, is het weer toch af en toe wat herfstig de laatste dagen. Daarom een warm nagerechtje met zomerse vruchten!

Als je dit recept in de winter wil maken of als je zo'n verse ananas schoonmaken toch wat erg veel werk vindt (ja ja, leer mij jullie kennen... ;-) dan kun je ook ananasblokjes uit blik gebruiken. Met de mango is dat absoluut geen optie. Ingeblikte mango is echt niet te hebben, begin daar vooral niet aan!

4 personen

Ingrediƫnten:
1 verse ananas
1 verse mango
100 gram bloem
100 gram suiker
90 gram boter

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Maak je fruit schoon en snij het in blokjes. Kneed vervolgens van de bloem, suiker en boter een crumble deegje. Verdeel het fruit over 4 ovenvaste bakjes en doe in alle bakjes een laagje crumble over het fruit heen. Zet het 20 a 30 minuten in de oven (wanneer het deeg er goed uitziet is het klaar). Laat het wel een beetje afkoelen voordat je gaat eten om je niet te branden!

Variatietips:
Je kunt ook wat in rum geweekte rozijntjes door dit gerecht doen, of dit fruit vervangen door appel, kaneel en rozijnen, ook heel lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten