dinsdag 9 augustus 2011

Puttanesca


Soms heb je gewoon zin in een klassieker toch? Dit is puttanesca! De Italiaanse kruiden die bij deze pasta gebruikt worden wisselen nog wel eens, dus als je niet aan (verse) oregano kunt komen, dan kun je er ook basilicum en/of peterselie doorheen doen (en alle drie kan ook)!

2 personen
Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediƫnten:

20 zwarte olijven zonder pit
Verse oregano
1 blikje ansjovis
1 rode peper
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenblokjes
Olijfolie
150 gram spaghetti al l’uovo
1 el kappertjes
20 gram Pecorino of Parmigiano Reggiano
Peper & zout
Scheutje rode wijn

Bereiding:

Zet een ruime hoeveelheid water voor je pasta op. Snij dan je olijven, ansjovis en rode peper klein (snij de peper over de lengte doormidden en haal de pitlijsten er uit alvorens te snijden). Hak de oregano fijn en snipper de knoflookteentjes. Fruit de knoflook, ansjovis en peper een paar minuten in olijfolie op matig vuur. Voeg dan de kappertjes, olijven en tomaten toe. Laat dit rustig pruttelen. Kook ondertussen de pasta. Giet de pasta wanneer die gaar is af, doe hier wat olijfolie doorheen en serveer met de saus. Rasp hier wat Pecorino of Parmezaan overheen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten