maandag 1 mei 2017

Lamsrack met avocadopesto en pastinaakpuree


Dit voorjaarsgerecht is fris en licht door de tuinerwtjes, citroen en munt en tegelijk krachtig en vol door het lam en de avocado. Heel fijn in balans dus en met complementerende smaken.

4 personen
Bereidingstijd: 40 minuten


Ingrediƫnten:

Lamsrack (8 ribben)
500 gram pastinaak
250 gram tuinerwtjes
1 avocado
15 gram Parmigiano Reggiano
Verse munt
Olijfolie
1 citroen
½ teentje knoflook
Scheutje melk
15 gram boter
Peper & zout

Nodig:
Staafmixer met bakje
Aardappelstamper
Dunschiller
Knoflookpers
Eventueel een kookring


Bereiding:

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Schil je pastinaken met een dunschiller en snij de pastinaken in stukjes. Kook ze 20 minuten.

Blancheer ondertussen je tuinerwtjes 30 seconden. Doe 100 gram van de tuinerwtjes in het bakje van je staafmixer. Schep de avocado uit z’n schil en doe die er bij. Voeg een aantal blaadjes verse munt toe, het sap van een halve citroen (naar smaak, dus liever eerst te weinig dan gelijk al te veel), een half geperst teentje knoflook, 15 gram geraspte Parmezaan en een scheutje olijfolie toe. Maal alles fijn totdat je een gladde pasta hebt. Breng op smaak met peper en zout en eventueel nog wat citroen, Parmezaan of knoflook (naar smaak) en maal nog eventjes.

Bak de lamsrack op hoog vuur in olijfolie aan alle kanten goed bruin. Zet dan toegedekt met folie (maar niet helemaal afgesloten, zorg dat er stoom uit kan) 15 minuten in de oven. Breng op smaak met peper en zout.

Giet de pastinaak af als die 20 minuten gekookt is en doe de stukjes pastinaak terug in de pan. Doe er een scheutje melk en een klontje boter bij en maak er met een stamper puree van. Je kunt de puree als je dat wil ook op smaak brengen met peper en zout.

Schep op elk bord twee eetlepels avocadopesto en veeg ze allebei uit. Doe met een kookring wat pastinaakpuree op de borden en schep er wat erwtjes op. Snij de lamsribben los van elkaar en leg op elk bord twee ribben op de pastinaakpuree.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten