donderdag 15 juli 2010

Conchiglioni ripieni


Gevulde pasta schelpen; getest en goedgekeurd door Kim!

4 personen

Ingrediƫnten:

24 conchiglioni (maar ik zou er stiekem net iets meer doen, zodat het niet erg is als er een paar scheuren ;-) (Je kunt ze kopen bij Renzo's, Van Baerlestraat 67, A'dam)
250 gram cherry tomaatjes aan de tak of romaatjes
1 rode paprika
1 gele paprika
1 oranje paprika
50 gram zongerijpte taggia olijven (AH excellent)
8 plakjes pancetta
50 gram pijnboompitten
2 mozzarella’s
groene pesto
handje vol verse basilicum
2 blaadjes salie
3 takjes tijm
goede olijfolie
goede balsamico azijn
1 citroen
peper
zout

Bereiding:

Zet je paprika’s in hun geheel in een ovenschaal en zet ze ongeveer 3 kwartier (of tot de vellen moeiteloos loslaten, geeft niet als ze een beetje zwart zijn geblakerd) in de oven op 180 graden. Snij ondertussen de tomaatjes en olijfjes klein, bak de pancetta en snij deze ook klein en snij de verse kruiden fijn. Meng dit door elkaar. Rasp de schil van de citroen (alleen het gele, witte is bitter!) en meng dit er doorheen. Maak een dressing van goede olie, balsamico en flinke eetlepel groene pesto en sap van een halve citroen en meng dit er ook doorheen. Laat wanneer ze uit de oven komen de paprika’s een beetje afkoelen, pel de schillen er af en haal de pitten er uit. Snij in kleine stukjes. Meng dit er ook doorheen. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kook de pasta (ongeveer een kwartier, dus je kunt ze al opzetten als je de paprika’s gaat schillen). Giet ze af, zet ze in een ovenschaal (of als je oven groot genoeg is alvast op bordjes die je wil serveren en die ovenvast zijn) die je invet met olie en stop in elke schelp een stukje mozzarella en besprenkel met wat olijfolie. Doe hier zilverfolie overheen en zet het in de oven tot de kaas gesmolten is.
Rooster ondertussen de pijnboompitten en meng deze ook door de vulling. Vul vervolgens alle schelpen met je vulling en serveer 6 schelpen per persoon. Garneer met een blaadje verse basilicum en je hebt een erg vrolijke zomerpasta! (als je er iets minder per persoon maakt, bijvoorbeeld 3, ook leuk als voorgerechtje!)

1 opmerking:

  1. Dit recept was een groot succes! Heb het gemaakt voor een etentje bij mij thuis met o.a. een vega en een lastige eter. Alles is op gegaan (en ik had extra gemaakt). De pastaschelpen koken heb ik in 2 pannen gedaan en er scheurden niet veel.
    Deze gaat zeker op herhaling!! x Yv

    BeantwoordenVerwijderen