zaterdag 16 oktober 2010

Weekend Brunch


Heb je ook wel eens zo’n weekenddag waarop je na een luie ochtend met je krantje en thee (of koffie) pas rond 12 uur aan ontbijt denkt, waardoor je er maar een brunch van maakt?

2 personen

Ingrediënten:

4 eieren
250 cl melk
150 gram gemengde paddestoelen (seizoensmelange)
verse platte peterselie
20 gram parmigiano reggiano
75 gram zalmsnippers
1 citroen
truffelolie
peper en zout
olijfolie
½ verse truffel als je er aan kunt komen
Vers stokbrood

Bereiding:

Snij en scheur de paddestoelen in stukjes. Meng de eieren met de melk en klop het mengsel met een garde door elkaar. Doe een paar druppels olijfolie door het mengsel. Zet 2 met een beetje olijfolie op hoog vuur. Verdeel het mengsel over de 2 pannen (je hoeft ze niet beide tegelijk te doen natuurlijk). Zodra er belletjes of blaren in de omelet dreigen te komen zet je het vuur laag en kun je een deksel op de pan doen om de omelet rustig door te laten garen. Als je een goede anti aanbaklaag in je pan hebt ligt de omelet ‘los’ in de pan wanneer deze gaar is. Bak ondertussen de paddestoelen in een pan met olijfolie op hoog vuur. Kruid ze naar smaak met peper en zout. Rasp de kaas en hak de peterselie fijn.
Beleg de helft van één omelet met de helft van de paddestoelen, de zalm en de helft van de peterselie. Druppel hier een klein beetje citroen overheen. Beleg de helft van de andere omelet met de geraspte kaas en de rest van de paddestoelen en peterselie en druppel hier een beetje truffelolie overheen. Als je aan verse truffel kunt komen is het natuurlijk ook heerlijk om er wat truffel overheen te schaven (eigenlijk heb je hier wel een speciale truffelschaaf voor nodig, die je bijvoorbeeld bij Duikelman kunt kopen)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten