zondag 3 oktober 2010

Rivierkreeftjessalade


Wat een heerlijk weer vandaag!! Een onvervalste Indian Summer dag! En dan is er natuurlijk niks mis met een maaltijdsalade. Ook heel geschikt voor ‘balansdagen’ of (in kleinere hoeveelheden) als voorgerechtje!

2 personen

Ingrediënten:

200 gram romaatjes
150 gram sugar snaps
100 gram aspergetips
200 gram rivierkreeftjes
1 teentje knoflook
scheutje witte wijn
50 gram taggia olijven (AH excellent)
25 gram Parmigiano Reggiano
8 verse bladen basilicum
sherry balsamico
citroenolijfolie
peper en zout

Bereiding:

Maak een dressing van de sherry balsamico en de citroenolijfolie (of koop lemonoil vinaigrette bij Gewoon).Snij de romaatjes in vieren en kook je sugarsnaps en aspergetips 2 minuten. Giet ze daarna af en spoel ze af met koud water. Bak ondertussen de rivierkreeftjes in olie en pers er een teentje knoflook doorheen. Doe er wanneer ze bijna gaar zijn een scheutje witte wijn bij en laat dat nog een beetje inkoken. Kruid met peper en zout. Hak ondertussen de basilicum fijn en snij de sugar snaps en de aspergetips allemaal in drieën. Snij de olijven in ringetjes. Meng alles door elkaar en snij er met een mes dun wat Parmezaan overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten