woensdag 15 december 2010

Hert met chocobalsamico saus


Chocolade is (nog) multifunctioneler dan je denkt, want je kunt er behalve allerlei heerlijke zoetigheden ook een geweldige saus voor bij wildgerechten mee maken!

(en als je er geen foto van hoeft te maken doe je er natuurlijk lekker wat meer saus overheen dan op deze foto!)

2 personen

Ingrediƫnten:

2 hertenbiefstukjes
200 gram sugarsnaps
50 ml balsamico azijn
50 gram pure chocolade
75 ml (tamelijk geconcentreerde) wildfond
1 el appelstroop
Boter
1 el bloem
peper & zout

(lekker met (zelfgemaakte) aardappelpuree)

Bereiding:

Zorg dat je biefstukken alvast buiten de koelkast liggen zodat ze op kamertemperatuur zijn voordat je begint met bakken. Meng van tevoren wat boter met een beetje bloem totdat het een glad mengsel is.
Breng dan de balsamico azijn aan de kook in een pannetje en voeg er een lepel appelstroop en je wildfond aan toe. Laat een tijdje rustig koken. Voeg dan ook de chocolade toe en laat deze al roerend smelten in je sausje. Doe als de chocolade gesmolten is steeds wat kleine stukjes van het boter en bloem mengsel in je saus, zodat deze dikker wordt (goed roeren en wacht na elk beetje dat je toegevoegd hebt even om te zien hoeveel effect het heeft). De saus moet een stuk dikker worden dan de saus op de foto (hoewel die wel heel lekker was!).
Bak je biefstukken in boter zoals jij ze lekker vindt en laat ze vervolgens op een bordje ingepakt in zilverfolie een paar minuten ‘rusten’. Kook in die tijd kort de sugarsnaps.
Breng je vlees en saus op smaak met peper en zout en je bent klaar om te serveren!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten