zaterdag 5 februari 2011

Gevulde broodjes

4 broodjes

Ingrediënten:

Deeg:
200 gram bloem
4 gram zout
12 gram gist
120 ml water
snufje suiker
10 gram boter of margarine

(als je weinig tijd hebt of zelf deeg maken al te veel gedoe vindt, dan kun je bij de AH ook deeg voor knoflookbroodjes in het koelvak bij de andere deegproducten vinden)

Verder:
40 gram geraspte Gruyère
1 teentje knoflook
1 tasty tom tomaatje
1 rode ui
4 takjes verse tijm
8 taggia olijfjes
2 gedroogde tomaten
versgemalen peper

Bereiding:

Meng water gist en suiker. Meng dit met bloem, zout en de boter en kneed tot het een mooi soepel deeg is. Vorm het tot een bal en laat het in een kom onder een vochtige doek een uur rijzen.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verdeel het deeg in vieren en maak er vierkante lapjes deeg van , van ongeveer 10 bij 10 centimeter en een halve centimeter dik. Pers 1 teentje knoflook en verdeel de knoflook over de 4 vierkantjes. Leg op alle 4 in het midden een beetje Gruyère. Snij een rode u in dunne ringen en verdeel wat ringen over de vierkantjes. Leg alles een beetje in het midden, laat de zijkanten vrij. Snij de tomaat in plakjes en verdeel ook die over de vierkantjes (leg ook deze in het midden). Verdeel er voorts 8 olijfjes over (al dan niet in ringetjes gesneden) en ris over elk vierkantje de blaadjes van een takje tijm. Maal er wat verse peper over en vouw van elk broodje de vier puntjes naar elkaar toe, maar laat in het midden een stukje open. Zet de broodjes ongeveer 10 minuten in de oven (hou ze een beetje in de gaten) en serveer ze daarna direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten