maandag 12 december 2011

Kerstdiner 2011!



Voor wie niet verschrikkelijk lang vantevoren plant en/of soepel met zijn of haar planning om gaat: ter inspiratie mijn kerstdiner 2011 @ De Avonden!

Borrel

Bruchette met artisjokmousse en citroenmayonaise

en

Wildragout in mini pasteitjes
(deze neemt m'n schoonvader mee, dus die staat hier niet op!)

Amuse:

Truffelei
(let op: dit recept is geschreven voor vier personen omdat ik dit recept niet speciaal voor het kerstmenu geschreven heb, terwijl de andere recepten allemaal voor 8 personen geschreven zijn!)

Voor:

Wintersalade met kweepeerdressing

Tussen:

Gevogelte consommé

Hoofd:

Gebraiseerde kalfswang met truffelsaus en pastinaakpuree

Na:

Sinaasappeltaartje, pruimenparfait en een mengseltje van sinaasappelpartjes, gewelde pruimen en Kirschsaus
(tip: maak de taartjes kleiner dan in het recept en serveer maar 2 schijven parfait, want aan het einde van zo'n diner zit je al redelijk vol...!) (Tip 2: raad je gasten aan om eerst de parfait te eten en dan het taartje omdat het taartje veel zoeter is dan de parfait).

en een mooi kaasplankje voor mijn zwager die 'geen toetjesslurf heeft'!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten