zaterdag 4 augustus 2012

Tuilles met aardbeien en slagroom


Mijn vriendin Isadora kan de lekkerste en meest ingewikkelde gerechten op tafel toveren, maar bezit ook de gave om de simpelste dingen speciaal te maken (en definieert dat niet de echt goede thuiskok?). Dit is daar een mooi voorbeeld van!

(alleen de tuilles zijn mijn eigen toevoeging, maar ook zonder tuilles is dit heerlijk!)

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten met tuilles of 5 minuten zonder

Ingrediƫnten:

Voor de tuilles:
3 eiwitten (90 gram)
90 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
30 gram boter
55 gram bloem

Verder:
200 gram aardbeien
scheutje Grand Marnier
250 ml verse slagroom
2 el kristalsuiker

Nodig:
handmixer
bakjes met een doorsnee van ongeveer 10 cm aan de bovenkant en minder aan de onderkant

Bereiding:

Maak eerst de tuilles. Smelt daarvoor op laag vuur de boter. Scheid je eieren en meng het eiwit met een garde met de poedersuiker en vanillesuiker tot een glad mengsel. Meng er dan de bloem en vervolgens de gesmolten boter doorheen. Zet dit beslag 10 minuten in de koelkast en verwarm de oven alvast voor op 170 graden maar haal het bakblik er alvast uit en leg daar bakpapier op.

Haal na 10 minuten het beslag uit de koelkast en schep met een grote lepel steeds wat beslag op het bakpapier. Smeer dan steeds met de achterkant van de lepel het beslag uit tot een rondje met een doorsnee van zo'n 12 cm. Maak minimaal vier van zulke rondjes. Zet de bakplaat gedurende 8 minuten in de oven (maar hou ze een beetje in de gaten voor mocht jouw oven harder gaan dan die van mij). Haal dan de bakplaat uit de oven, schep de tuilles direct van de bakplaat voordat ze hard worden en doe ze in schaaltjes zodat je ze tot kleine bakjes vormt.

Snij de aardbeien in vieren, doe ze in een schaaltje en meng er een scheutje Grand Marnier doorheen. Klop de slagroom op met een handmixer en voeg hier als deze bijna klaar is twee eetlepels suiker aan toe en klop dan nog eventjes door.

Schep in elke tuille wat slagroom, wat aardbeien en wat Grand Marnier-aardbeien vocht.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten