zondag 14 oktober 2012

Dronken vijgenbonbons op Jules Destrooper wafels


In Toscane is vijgenjam met gemalen amandelen te koop. Dit geeft een amandelspijsachtige smaak aan je vijgenjam. Ik denk dat dit in Nederland niet te koop is, maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf amandelen malen in je keukenmachine om door vijgenjam heen te mengen!
Verse vijgen kun je in de herfst overal krijgen!

4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediƫnten:

4 verse vijgen
4 Jules Destrooper natuurboterwafels
150 gram pure chocolade
20 ml cuaranta y tres likeur (of port of een andere likeur die je lekker vindt)
4 eetlepels vijgen-amandeljam
(om vijgen-amandeljam te maken maal je gepelde amandelen (dus amandelen zonder vliezen) fijn in een keukenmachine. Het gewicht van je amandelen moet 10% van het gewicht van de vijgenjam zijn. Meng de gemalen amandelen met de jam)

Nodig:
Bakpapier
(kook-)injectienaald

Bereiding:

Doe wat cuaranta y tres of een andere lekkere likeur in een (kook-) injectienaald (in Italiƫ vaak gewoon in supermarkten te koop, hier in kookwinkels) en spuit ongeveer 5 ml in elke vijg (of zoveel als je zelf wil).
Smelt de pure chocolade au bain-marie en doop de vijgen wanneer de chocolade helemaal gesmolten is in de vloeibare chocolade. Gebruik eventueel een lepel om de chocolade over de vijgen heen te scheppen. Ik vind het er leuk uitzien wanneer je de bovenkant rondom het steeltje vrij van chocolade laat (en dat maakt het ook wat makkelijker om dit werkje niet al te 'messy' te maken), maar doe wat je wil! Zet de vijgen op een bordje dat je bekleedt hebt met bakpapier en zet het bordje in de koelkast zodat de chocolade snel stolt.
Smeer dan op elke wafel een kleine eetlepel vijgen-amandeljam en serveer de vijgen hier op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten