Zoet, maar tegelijkertijd ook lekker fris!
9 muffins of 1 cake
Bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
200 gram zachte boter
200 gram suiker
200 gram bloem
1 zakje backing powder
2 citroenen
4 eieren
150 gram witte chocolade
Nodig:
Muffinvorm
Papieren muffinvormpjes
Zesteur of rasp
handmixer
Bereiding:
Verwarm je oven voor op 175 graden. Zorg dat de boter voordat je begint zacht is.
Meng de boter en de suiker met een handmixer door elkaar. Voeg dan één voor één de eieren toe, mix steeds totdat het ei helemaal opgenomen is. Was je citroenen en rasp de citroenschil met een fijne rasp of een zesteur. Zorg dat je alleen het geel raspt, niet het wit. Pers beide citroenen uit. Voeg de schilletjes, het citroensap, de backing powder en je bloem aan het mengsel toe en mix nogmaals goed.
Doe papieren muffinvormpjes in je siliconen muffinvorm of je muffinblik. Schep in elk vormpje beslag en zet ze 20 a 25 minuten in de oven. Wanneer je er een satéprikker in steekt en deze komt er droog uit dan zijn je muffins gaar. Je kunt er ook voor kiezen hier er cake van te maken, vet je cakeblik dan vooraf in en zet de cake een uur in de oven.
Smelt vervolgens je chocola au bain-marie en schep de gesmolten chocolade over de muffins heen. Eventueel kun je ter decoratie nog wat citroenschilletjes op de muffins leggen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten