dinsdag 11 februari 2014

Salumeria Roscioli in Rome


Afgelopen week hebben wij van een echte 'local experience' mogen genieten toen wij bij onze vriendin Annely in Rome gingen logeren. In Rome was het afgelopen week al volop lente met 16 graden en een strakblauwe lucht; een zeer welkome afwisseling van de Hollandse natte kwakkelwinter!

Wie bij een local logeert, krijgt ook local tips en dat zijn natuurlijk altijd de beste! Zo belandden wij bij een zeer fijne lunchlocatie (overigens ook open voor diner) waar iedere foodie gelukkig van zou worden: Salumeria Roscioli.

Roscioli is een restaurant, wijnproeverij en delicatessenzaak in één en heeft een paar straten verderop ook nog een bakkerij, één van de oudste nog werkende bakkerijen van Rome die uit 'in elk geval' 1824 stamt (het jaar waarin het Vaticaan op 17 augustus een 'census' hield). De Salumeria annex delicatessenzaak loopt over in een restaurantgedeelte, maar je kunt ook beneden in de wijnkelder van je lunch of diner genieten.

Op de kaart staan voornamelijk Romeinse klassiekers, gemaakt van de beste verse streek- en seizoensproducten. Ik heb gekozen voor Tonnarello Cacio e Pepe, een pasta naar authentiek Romeins recept, welk recept verbluffend briljant is in zijn eenvoud. De kracht zit uiteraard in de selectie van producten, hetgeen je aan Roscioli wel over kunt laten. Alle pasta's bij Roscioli zijn bovendien vers en handgemaakt en waar je in Italië nog wel eens smakeloos brood en/of soepstengels bij je maaltijd wil krijgen, serveert Roscioli overheerlijk vers brood uit de eigen bakkerij.

Hoewel ik de wijn zelf helaas aan me voorbij heb moeten laten gaan, heb ik wel kunnen constateren dat Roscioli over een indrukwekkende wijncollectie beschikt (onderverdeeld in Italiaanse en buitenlandse wijnen), zodat het je hier ook op dat gebied aan niets hoeft te ontbreken!

Gegarandeerd genieten dus!

Als je in Rome bent, sla dan vooral een bezoekje aan Salumeria Roscioli niet over!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten