donderdag 1 mei 2014

De handigste tip voor het snijden van mango


Ben jij altijd aan het worstelen met een glibberige mango wanneer je die schoon probeert te maken? Dat is vanaf nu niet meer nodig! Blijf je mango de baas met dit handigheidje om 'm snel en simpel onder handen te nemen en nog leuk te kunnen presenteren ook!

1, 2, 3
In je mango zit een ovaalvormige pit met een platte en een brede kant. Aan de buitenkant van de mango kun je zien in welke richting de pit in de vrucht moet zitten. Snij over de lengte van de mango aan de zijkanten de twee 'wangen' van de mango af, zo dat je in het midden een ovale schijf met een dikte van ongeveer anderhalve centimeter (een vingertop) over houdt waar de pit in zit.

4
Snij in de beide wangen gelijke sneden in de lengte- en in de breedterichting door te snijden in het vruchtvlees, maar niet door de schil heen. Als je de schil nu binnenste buiten keert, zien ze er zo uit als op de foto hierboven. Dit presenteert natuurlijk heel leuk! Als je een rijpe mango hebt kun je er een vork of lepel bij geven en kunnen de stukjes zo van de schil geschept worden. Als je blokjes nodig hebt voor een recept kun je ze nu zelf heel makkelijk uit de schil scheppen.

5, 6, 7
Schil vervolgens met een mesje of dunschiller de rand van de overgebleven ovale schijf. Omdat deze nu twee platte kanten heeft, kun je 'm makkelijk op je snijplank neerleggen zonder dat hij uit je handen glibbert. Door aan beide platte kanten steeds schuin van het midden naar de zijkanten te snijden kun je het meest efficiƫnt het overgebleven vruchtvlees van de pit snijden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten