zaterdag 11 oktober 2014

Mosselen met ansjovis en dille


Dit recept heb ik van Sarah geleerd, die het op haar beurt van haar moeder Marret heeft. Dit is het beste mosselgerecht dat ik ooit gegeten heb. Zonder twijfel. Gek genoeg ben ik normaalgesproken (in de gedoodverfde combinatie met zalm) helemaal geen fan van dille, maar in dit gerecht is het geweldig! Dit recept is briljant in zijn eenvoud. Probeer het dus vooral niet te pimpen met extra ingrediënten zoals knoflook of wat dan ook, het is perfect zoals het is!

Probeer dit! Je gaat er geen spijt van krijgen!

Bereidingstijd: ± 25 minuten
3-4 personen

Ingrediënten:

2 kg mosselen
2 blikjes ansjovis op olijfolie
100 gram boter
15 gram verse dille
1 vers stokbrood

Bereiding:

Smelt je boter op laag vuur in een grote kookpan. Voeg vervolgens de ansjovis toe en laat op laag vuur een kwartiertje staan totdat de ansjovis ook gesmolten is.

Was je mosselen en sorteer ze. Alle mosselen die niet dicht gaan als je ze wast moet je weggooien, die zijn dood.

Doe alle goede mosselen bij de boter en ansjovis in de pan, zet het vuur iets hoger (middelhoog) en doe de deksel op de pan. Laat tien minuten staan.

Snij tenslotte de dille fijn en doe deze als alle mosselen allemaal open zijn bij de mosselen in de pan. De mosselen die niet open zijn gegaan moet je weggooien, die zijn niet goed.

Snij je stokbrood in sneetjes.

Schep de mosselen op een schaal en doe het vocht uit de pan in een sauskommetje.

PS: als je één mossel gegeten hebt kun je de lege schelp gebruiken om daarmee als een grijpertje de mosselen uit de andere schelpen te vissen. Dip je brood lekker in de saus!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten