vrijdag 3 juli 2015

Kookboekrecensie Mimi Thorisson – Mijn Keuken‘Mijn keuken – Een jaar koken op het Franse platteland’, een romantisch kookboek vol comfort food en feelgood foto’s!


Mimi Thorisson groeide op in Hong Kong en spendeerde de zomers van haar jeugd met haar familie bij haar oma in Frankrijk. Als jong volwassene woonde zij met haar man in het centrum van Parijs, maar toen haar gezin het Parijse appartement begon te ontgroeien, besloten zij en haar man te verhuizen naar de Médoc.

Koken en eten zijn altijd een rode draad geweest in het leven van Mimi en toen zij als stadse het plattelandsleven in de Médoc ontdekte, ontdekte zij ook de trots van de bewoners: de Franse keuken. De plattelandsbewoners houden zich strikt aan wat het seizoen te bieden heeft, wat om die reden de basis vormt voor het eerste kookboek van Mimi. De klassieke Franse gerechten zijn per seizoen ingedeeld en voorzien van rustiek ogende feelgood foto’s (gemaakt door Mimi’s man Oddur).

Gerechten als waterkersvelouté, artisjokkensoufflé, eendenconfit parmentier en beignets van acaciabloemen in de lente, spinkrab, bouillabaisse en kersenclafoutis in de zomer, taartjes met cèpes, slakken à la Bordelaise, kwartels gegrild op wijnranken en gestoofde peren in de herfst en gougères, kalfsblanquette en madeleines in de winter. Tenslotte grijpt Mimi in de winter natuurlijk het Chinese nieuwjaar aan voor haar favoriete Chinese recepten zoals Daikon cakes en thee eieren.

Een heerlijk boek om bij weg te dromen… en om in de praktijk te brengen in je keuken uiteraard!Titel: ‘Mijn keuken – Een jaar koken op het Franse platteland’
Auteur: Mimi Thorisson
Uitgever: Fontaine UitgeversTip: Bekijk ook eens de blog van Mimi Thorisson; ‘Manger’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten