maandag 6 juli 2015

Ribeye met regenboogwortelen en twee sauzen


Tegenwoordig kun je wortelen in meerdere kleuren kopen, en die paars en geel gekleurde wortelen zijn nog erg lekker ook! Combineer ze bijvoorbeeld met gegrilde ribeye en twee simpele sausjes!

2 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten:

2 stukjes biologische ribeye
8 wortelen (AH heeft tegenwoordig ‘regenboog wortelmix’)
1 blokje groentebouillon
20 gram boter

1 ei op kamertemperatuur
125 ml milde olijfolie
1 el witte balsamico azijn
1 citroen

5 gram verse peterselie
½ el kappertjes
½ teentje knoflook
4 el goede kruidige olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Gietijzeren grillpan
Staafmixer
Zilverfolie


Bereiding:

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snij 20 gram boter in plakjes en verdeel deze over de bodem van een braadslee. Was je wortelen schoon en verdeel die over de braadslee. Schenk hier een halve liter groentebouillon bij, dek af met folie en zet de braadslee 15 minuten in de oven. Verwijder na 15 minuten het zilverfolie en laat de braadslee nog 15 minuten in de oven staan.

Hak ondertussen je peterselie fijn, doe de peterselie in een schaaltje, voeg hier vier eetlepels goede en kruidige olijfolie, een half teentje geperste knoflook, een halve eetlepel kappertjes en peper en zout naar smaak aan toe. Meng dit goed door elkaar.

Neem vervolgens een beker of een lege jampot waar je staafmixer in de breedte net in past. Doe hier een ei en 150 ml milde olijfolie in. Mix dit 30 seconden met je staafmixer en voeg er vervolgens een eetlepel witte balsamico azijn, wat citroenzest en het sap van een kwart citroen aan toe. Meng nogmaals goed.

Grill tien minuten voordat je wortelen klaar zijn je ribeye in een gloeiendhete grillpan kort aan beide kanten. Leg ze op een bordje en dek ze af met zilverfolie om ze even te laten rusten.

Leg tenslotte je ribeye en wortelen op 2 borden en schenk de peterseliesaus over het vlees en de mayonaise over de wortelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten