woensdag 30 september 2015

Kookboekrecensie NOPI - Ottolenghi en Scully


Het meest inspirerende kookboek dat ik in jaren gelezen heb!

NOPI is het eerste echte restaurant van Yotam Ottolenghi, naast zijn drie traiteurs in Londen. In het gelijknamige kookboek presenteert Ottolenghi in samenwerking met de chefkok van NOPI, Ramael Scully, 120 NOPI restaurantrecepten. Dit heeft geresulteerd in een enorm inspirerend boek!

Hoewel je dacht dat je de stijl van Ottolenghi inmiddels wel kende, zijn de recepten in NOPI, ondanks trouw aan de typische Ottolenghi stijl, zeer origineel en totaal out of the box, ook ten opzichte van de eerdere Ottolenghi kookboeken. Ik viel van de ene blije verbazing in de andere!

De recepten zijn dan ook wel wat ingewikkelder dan de recepten uit de eerdere ottolenghi kookboeken, maar zeker het proberen waard! Zoals bijvoorbeeld Lamslende met in vanille gesmoorde witlof en zuringpesto, lamszwezerik met een witte-peperkorst, doperwtenpuree en miso, gebraden eendenborst met hazelnootbierboter, rode quinoa en paddestoelen of gepocheerde kweeperen met frambozen-kweeperengelei en mascarponesabayon.

Aan wie zich af mocht vragen of nóg een ottolenghi kookboek wel wat toe gaat voegen aan de collectie, is het volmondige antwoord dus: ja zeker!

Zelf heb ik een e-book versie op m'n iPad. Heel praktisch natuurlijk, maar met z'n vergulde snede en simpele strakke vormgeving is het fysieke exemplaar ook wel echt een feelgood item om te hebben (en ook erg leuk om cadeau te geven)!


Titel: ‘NOPI’
Auteurs: Yotam Ottolenghi en Ramael Scully
Uitgever: Fontaine Uitgevers


Foto afkomstig van https://instagram.com/ottolenghi/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten