zondag 27 december 2015

Restauranttip: De Swarte Ruijter


Dit jaar had ik het geluk dat ik met kerst mocht eten bij De Swarte Ruijter op de Holterberg! Dat dit een erg goede keuze was, werd drie weken geleden bevestigd tijdens de uitreiking van de Michelinsterren voor 2016; De Swarte Ruijter ontving op 7 december haar eerste ster! Zeer terecht! We aten een spectaculair menu op een fantastische locatie, geserveerd door een geweldig team van gastheren en gastdames!

Hoogtepunten waren een oester 'vermomd' als parel en een chocoladekerstbal gevuld met bietensorbet, mascarpone, iets notigs en een stofje waar een stoom uit vrijkomt als je er op bijt of wanneer je er warme chocolade(-bieten?)saus overheen schenkt, waardoor de gevulde chocoladekerstbal in nevelen gehuld was èn er bij wijze van verrassing ook nog wat stoom vrij kwam in je mond tijdens het eten; een bijzondere sensatie!

Kinderen van anderhalf en vier waren geen enkel probleem voor De Swarte Ruijter, sterker nog, die werden actief vermaakt met stiften en kartonnen kerstornamenten om op te tekenen halverwege en een kerstmuts cadeau een het einde van de uitgebreide kerstlunch! Dolle pret voor de kleinsten uiteraard!

Ga ook eens dineren of lunchen bij De Swarte Ruijter en plak er lekker een overnachting op de Holterberg aan vast; op en top genieten!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten