zondag 28 februari 2010

Amuse Dadelsalsa


Voor deze amuse is het belangrijk dat je de juiste dadels uitkiest. Niet van die stugge kleine gekonfijte dadels die als sardientjes vacuüm in een pakje gepropt zijn, maar onbewerkte king dadels. Deze kun je bij je Turkse winkel of groenteman kopen. Je kunt ze ook bij de AH kopen (bij de citroenen in de buurt), maar dan zijn ze natuurlijk wel duurder.
De dadelsalsa doet het overigens ook goed bij een kaasplakje!

4 personen

Ingrediënten

8 king dadels
1 citroen
verse basilicum
4 walnoten
4 sneetjes van een AH ‘partybrood’ (lang dun staafvormig broodje)
4 plakjes Chavroux geitenkaas (de staafvormige die de structuur van brie heeft)

Bereiding

Snij de dadels en de walnoten in kleine stukjes en hak de basilicum fijn. Doe dit samen in een bakje, rasp er de schil van je citroen overheen en knijp het sap van de citroen er over uit. Meng alles goed.
Rooster de broodjes.Leg op elk broodje een plakje kaas en smeer er wat dadelsalsa overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten