maandag 19 april 2010

Mozzarella Ansjovis Spiesjes


Op aanraden van mijn zus Maud vandaag een oud recept (en oude foto, sorry daarvoor) opgesnord uit m'n computer! Oorspronkelijk bedoeld als borrelhapje, maar ook zeker lekker als tapa! En super makkelijk; heeft ook z'n voordelen! :-)

Ingrediënten:

1 ciabatta (kan ook met Turks brood)
1 mozzarella
1 blikje ansjovis
1 citroen
bieslook
peper
cocktailprikkers

Bereiding:

Snij de ongebakken ciabatta in kubusvormige blokjes.
Doe aan elk cocktailprikkertje een blokje ciabatta, een stukje ansjovis om een stukje mozarella heen, en weer een blokje ciabatta.
Leg de spiesjes op een bord of schaal.
Rasp een beetje schil van de citroen. Let op; je wil alleen het gele stukje van de schil hebben, want het wit is bitter! Als je heel fijn wil raspen kun je hiervoor bijvoorbeeld de rasp gebruiken die je ook gebruikt om Parmigiano (de fijne, niet de grove dus) mee te raspen, maar beter is een zesteur. Ik zal één dezer dagen een foto van m'n zesteur op deze site plaatsen!
Maal wat peper en knijp wat citroensap door de olie uit het ansjovisblikje en doe de olie over de spiesjes.
Zet de schaal 5 minuten in de oven op 200 graden.
Knip wat bieslook en strooi de rasp van de citroenschil over de spiesjes heen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten