zaterdag 1 mei 2010

Kleurige Salade


2 personen

Ingrediënten:

2 rode paprika’s
2 gele paprika’s
10 romaatjes
10 groene asperges
5 artisjokkenharten
½ blikje ansjovis
handje amandelen
Grana Padano
verse peterselie
verse tijm
goede olijfolie
witte balsamico azijn
peper & zout

Bereiding:

Zet de hele paprika’s 3 kwartier in een ovenschaal in de voorverwarmde oven op 170 graden. Draai ze steeds na een kwartier even om. Na 3 kwartier zijn ze gaar en kunnen de schillen op sommige plekken wat zwart zijn. Dat is niet erg. Laat ze afkoelen.
Als je de ansjovis erg zout vindt kun je die even in een klein laagje melk leggen, dan worden ze minder zout. Laat ze in dat geval even uitlekken op een keukenpapiertje en snij ze vervolgens in kleine stukjes.
Grill ondertussen de asperges in een gietijzeren grillpan, maal er wat zout over en snij ze daarna in vieren. Snij de romaatjes in kwartjes (als je heel fanatiek bent kun je de zaadjes uit de romaatjes snijden). Snij de artisjokkenharten ook in kwartjes. Ris wat tijmblaadje van 3 takjes en snij wat verse peterselie klein.
Pel vervolgens de schillen van de paprika’s af (dit moet heel makkelijk gaan) en haal de pitten eruit. Snij de paprika’s in stukken.
Meng alle groenten, de visjes en de kruiden en doe er wat olie en azijn en peper en zout doorheen. Doe er handje amandelen en wat Grana Padano overheen en je salade in klaar! Lekker met een ciabatta!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten