woensdag 6 november 2013

Gerookte eendenborstfilet met vijgendressing

4 personen
Bereidingstijd:

Ingrediƫnten:

90 gram gerookte eendenborstfilet (soms bij AH, anders bij poelier)
1 zakje biologische gemengde salade
4 kwarteleitjes (Marqt of poelier)
10 gram boter
1 scheut droge marsalawijn
1 el vijgenjam
1 blaadje salie
scheutje witte balsamico azijn
½ tl fijne mosterd
½ citroen
peper en zout
sterrenkers

Bereiding:

Smelt de boter in een steelpannetje en doe daar een scheutje droge marsala wijn en een blaadje verse salie bij. Roer er een eetlepel vijgenjam en een halve theelepel fijne mosterd door en laat even pruttelen. Knijp er dan wat citroensap boven uit en doe er een klein scheutje witte balsamico azijn doorheen. Laat even op het vuur staan (niet te hoog).

Bak ondertussen vier kwarteleitjes. Bewaar de schalen van de eitjes voor garnering. Zet het vuur onder je dressing uit als je eitjes klaar zijn. Breng de dressing op smaak met zout en peper.

Maak vier bordjes op met een plukje sla en op elk bordje een kwart van de plakjes gerookte eendenborst. Leg op de bordjes de gebakken eitjes en knip wat sterrenkers om in je eierschaaltjes te doen als garnering voor op het bord. Verdeel dan de dressing over de sla en de plakjes eend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten