dinsdag 5 november 2013

Salade gekleurde tomaatjes

Heb je ook wel eens moeite met aan voldoende groente komen? 200 gram is best veel, maar met deze salade krijg je zeker je vitaminen binnen!

4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediƫnten:

360 gram rode, oranje en gele mini pruim- en cherrytomaatjes (AH)
1 venkel
1 (violet) aubergine
Verse basilicum
2 buffel mozzarella's
Goede olijfolie
Witte balsamico azijn
Peper en zout

Nodig:
Grillpan (liefst gietijzer)

Bereiding:

Was je groenten. Snij de aubergine in halfronde plakken. Snij de venkel doormidden, verwijder het hart en de stengels en snij de venkel in langwerpige stukken. Grill de aubergine in een grillpan en breng op smaak met peper en zout. Bak de venkel op hoog vuur aan in een bakpan en laat vervolgens ongeveer 15 minuten stoven door het vuur laag te zetten en een deksel op de pan te zetten die de pan helemaal afsluit.

Snij je tomaatjes doormidden of in vieren. Meng in een kommetje een goede olijfolie en een goede witte balsamico azijn (het is echt de moeite waard om aan beide iets meer uit te geven). Meng alle groenten in een schaal en meng de dressing hier doorheen. Verdeel de salade over vier borden en breng op smaak met peper en zout. Scheur de mozzarella's in stukjes en verdeel deze over de bordjes. Pluk wat mooie blaadjes basilicum en verdeel ook deze over de salade. Schenk tenslotte nog een beetje olijolie over de stukjes mozzarella en je bent klaar om te serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten