zaterdag 12 maart 2011

Zalm postelein salade


4 personen
Bereidingstijd: circa 20 minuten

Ingrediënten:

200 gram biologische gerookte zalm
75 gram winterpostelein
50 gram babyspinazie
50 gram zeekraal
12 aspergetips
Zalmeitjes
2 el citroen-olijfolie
2 el sherry balsamico azijn
1/2 tl suiker

Nodig:
Kookring


Bereiding:

Blancheer de aspergetips en spoel ze daarna af met koud water.

Meng twee eetlepels citroen-olijfolie, twee eetlepels sherry balsamico azijn en een halve theelepel suiker tot een dressing. Meng de postelein, zeekraal, babyspinazie en de dressing.

Snij de gerookte zalm over de lengte in vieren. Zet vervolgens steeds op een bord de kookring en bekleed de binnenrand van de kookring met een strook zalm. Vul dan steeds de kookring met een kwart van de salade en steek hier 3 aspergetips in.

Garneer met wat zalmeitjes en haal dan de kookring voorzichtig omhoog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten