maandag 24 oktober 2011

Warme vijgen met cantuccini ijs


Dit heerlijke herfstdessert maak je natuurlijk met zelfgemaakte cantuccini!

4 personen
Bereidingstijd: circa 15 minuten (plus eventueel 45 minuten om cantuccini te maken)

Ingrediënten:

4 verse vijgen
Amandelschaafsel
Honing
Biologisch vanille roomijs (of anderszins vanille roomijs van goede kwaliteit; serieus de moeite waard!)
6 cantuccini (check hier het rececpt om ze zelf te maken)

Bereiding:

Zet de oven op 180 graden. Snij je vijgen in vieren terwijl je ze aan de onderkant net niet doorsnijdt, doe ze open en met de binnenkant naar boven in een ovenschaaltje en schenk er wat honing overheen. Zet het schaaltje ongeveer 10 minuten in de oven.
Bak in een pan zonder vet wat amandelschaafsel lichtbruin aan.
Maal ondertussen 6 cantuccini in je keukenmachine in grove stukjes en meng deze door acht scheppen vanilleijs. Maak dan van het ijs acht ronde bolletjes en doe deze in vier schaaltjes. Leg in elk schaaltje een vijg, giet hier de warme honing en eventueel nog een beetje extra honing overheen en strooi er vervolgens amandelschaafsel overheen. Als je niet wil dat je ijs direct smelt kun je de vijgen ook eerst een beetje af laten koelen voordat je het ijs maakt en het dessert serveert!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten