dinsdag 8 november 2011

Gele paprikasoep


Er gaat niets boven een zelfgebouwd soepje! Schrik niet van de bereidingstijd, want 75 minuten daarvan is oventijd voor het roosteren van je paprika’s!

4 personen
Bereidingstijd: 1 uur en 45 minuten

Ingrediƫnten:

6 gele paprika’s
2 sjalotjes
30 gram boter
100 ml witte wijn
1 liter kippenbouillon
3 saffraandraadjes
1 (geel) madame Jeanette pepertje
6 blaadjes verse munt
8 blaadjes verse koriander
4 cashewnoten
4 pecannoten
4 eetlepels macsarpone
zout

Nodig:
staafmixer

Bereiding:

Zet je oven op 180 graden en zet je paprika’s in een ovenschaal 75 minuten in de oven. Zorg dat de paprika’s niet tegen elkaar aan staan. Haal de paprika’s daarna uit de oven en ontvel en ontpit ze onder de kraan met koud water.
Snij 2 of 3 dunne schijfjes van je pepertje en snij die in kleine stukjes (vanaf nu niet meer in je ogen wrijven!). Madame Jeanette pepertjes zijn in het algemeen bijzonder pittig (maar het kan natuurlijk per pepertje verschillen), dus hou rekening met je eigen tolerantie hiervoor in je dosering.
Snipper je sjalotjes en fruit ze op laag vuur in een soeppan in boter. Voeg na 5 minuten de wijn toe. Laat nog 5 minuten staan en voeg dan de ontvelde en ontpitte paprika’s, de saffraandraadjes, de stukjes peper en de bouillon toe. Doe de deksel op je pan en laat dit 20 minuten op redelijk laag vuur staan.
Zet dan het vuur uit en pureer alles totdat er geen stukjes meer in zitten. Breng eventueel op smaak met wat zout. Als je je soep niet pittig genoeg vindt kun je er nog een beetje van de peper bij doen, de soep nog even opzetten en daarna nogmaals pureren.
Hak je kruiden en nootjes fijn. Schep de soep in vier diepe borden en doe in elk bord soep een eetlepel mascarpone en garneer met nootjes en kruiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten