maandag 24 oktober 2011

Cantuccini


Voor het maken van het vijgendessert dat ik hierna plaats heb je cantuccini nodig. Het beste kun je die natuurlijk lekker zelf maken! Daarom hierbij een basisrecept!

Bereidingstijd: 10 minuten plus 35 minuten oventijd

Ingrediƫnten:

125 gram patent bloem
Pakje bakpoeder
125 gram fijne tafelsuiker
Snufje zout
2 eieren
1 zakje vanillesuiker
100 gram amandelen
Bakpapier

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bloem, suiker, vanillesuiker, het zout en het bakpoeder in een beslagkom en maak een kuiltje in het midden. Tik een eitje open en doe deze in het kuiltje. Meng alles door elkaar en kneed het deeg (je kunt dit ook in een keukenmachine doen). Hak je amandelen met een koksmes in grove stukken en kneed dit door het deeg. Kneed je deeg tot een dikke cilinder en snij die in vier gelijke stukken.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en strooi wat bloem op een grote plank. Rol op de plank de vier stukken deeg in vier dunne langwerpige cilinders. Leg deze op het bakpapier en druk ze een klein beetje plat. Klop dan een eitje los en bestrijk alle vier de cilinders met ei. Zet de bakplaat 20 minuten in de oven.
Na 2 minuten zet je de oven op 125 graden en haal je de bakplaat uit de oven. Leg de vier cilinders dan snel op een plank en snij alle vier in diagonale stukken met een breedte van ongeveer een vinger dik. Na een paar minuten worden ze hard en dan kun je ze niet meer snijden, dus snij ze direct!
Leg alle koekjes dan weer op de bakplaat en doe ze nog een kwartiertje op 125 graden in de oven. De cantuccini die je niet in je vijgendessert verwerkt kun je lekker in Italiaanse dessertwijn dopen, want daar zijn ze tenslotte oorspronkelijk voor bedoeld!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten