dinsdag 7 januari 2014

Preisoep van Isadora

Prei is niet een groente waar ik uit mezelf snel naar zou grijpen in de supermarkt, maar in soep blijkt het verbazend lekker te zijn!

Deze soep at ik bij Isadora tijdens een heerlijke uitgebreide zondaglunch!

4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediƫnten:

1 kilo prei
1 liter kippenbouillon
1 el grove mosterd
75 ml slagroom
Een scheut witte wijn
Platte peterselie
Boter of olijfolie
Peper en zout

Bereiding:

Snij je prei in ringen (alleen het wit en lichtgroen, niet het donkergroen) en fruit ze in olie of boter gedurende 5 minuten in een soeppan. Voeg een scheut witte wijn, wat gesneden platte peterselie en een liter kippenbouillon toe en laat dit ongeveer een kwartier zachtjes koken.

Pureer de soep en voeg een eetlepel grove mosterd en ongeveer 75 ml slagroom toe (of naar smaak iets meer of minder). Laat de soep nog even doorwarmen en breng op smaak met peper en zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten