dinsdag 5 mei 2015

Hartige tarte tatin met rode uien, witte druiven en geitenkaas


2 personen
Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten:

1 rol vers bladerdeeg
6 rode uien
250 gram pitloze witte druiven
3 el balsamico azijn
1 el honing
6 takjes verse tijm
100 gram zachte geitenkaas
1 ei
10 gram boter
Olijfolie
Peper & zout

Nodig:
Een ronde aardewerk ovenschaal Ø 25 cm

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Ontvel je uien en snij ze in ringen. Zet ze in een steelpan met wat zout, een scheutje olijfolie en 10 gram boter gedurende 20 minuten op laag vuur en schep de uien regelmatig om. Voeg vervolgens een eetlepel honing en 3 eetlepels balsamico azijn toe en laat nog 5 minuten op laag vuur staan.

Was ondertussen je druiven en snij ze doormidden. Vet je ovenschaal licht in (ook de rand) en verspreid driekwart van je druiven over de bodem en verspreid hier de blaadjes van je takjes tijm over. Schep vervolgens de gekarameliseerde uien in je ovenschaal.

Snij vervolgens je bladerdeeg bij zodat deze net iets groter is dan je ovenschaal (mag wel vierkant zijn) en leg het bladerdeeg over je ovenschaal. Prik met een vork wat gaatjes in je deeg om te voorkomen dat het deeg nattig wordt. Klop het ei en besmeer je bladerdeeg hiermee. Zet de schaal 20 a 25 minuten in de oven, totdat het bladerdeeg mooi goudbruin is.

Haal de ovenschaal dan uit de oven en zet deze op een ovenwant. Plaats voorzichtig een schaal op de ovenschaal met de bovenkant van de schaal tegen het bladerdeeg, en draai het geheel om, om je tarte tatin met de inhoud naar boven gericht te serveren. Verdeel hier nog de overgebleven halve druiven, wat zachte geitenkaas en wat gemalen peper over.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten