zaterdag 2 mei 2015

Panzanella (Toscaanse broodsalade)


Deze simpele salade is perfect voor in je basis repertoire. Hij is makkelijk, met vanalles te combineren en altijd lekker!

2 personen
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediƫnten:

300 gram mini romaatjes
½ ciabattabrood (mag oud zijn)
Oregano
Een handvol verse basilicum
30 gram ansjovis in olijfolie
½ teentje knoflook
Een scheut rode wijn azijn
Olijfolie
20 gram Parmigiano Reggiano
Peper

Bereiding:

Als je de ansjovis te zout vindt, kun je deze heel even in wat melk leggen, daar worden ze minder zout van. Snij je ansjovis en een groot deel van de basilicum fijn. Bewaar een klein beetje basilicum ter garnering. Pers een halve teen knoflook en doe deze er bij. Snij je tomaatjes in kwartjes en voeg ook die toe. Meng alles goed door elkaar in een grote schaal en voeg wat olijfolie en rode wijn azijn toe. Breng op smaak met wat peper.

Snij je ciabatta in blokjes en bak deze met wat olie in een pan tot goudbruine croutons. Meng de croutons door de salade, rasp er wat Parmezaan overheen en garneer met basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten