woensdag 22 april 2015

Gevulde aubergine rolletjes

Burrata is een verse kaas uit Puglia. Het is in feite een mozzarella (dus gemaakt van rauwe buffelmelk) waarbij room ingespoten is. Je kunt ‘m dus in dezelfde gerechten gebruiken als mozzarella, maar hij is zachter en romiger. Heerlijk in combinatie met de volle smaak van gegrilde aubergines, Parmaham en tomatensaus en de frisheid van citroenzest!

2 personen
Bereidingstijd: 1 ½ uur (waarvan tweederde oventijd)

Ingrediƫnten:

1 grote aubergine
1 burrata
120 gram prosciutto di Parma
1 citroen
150 gram mini romaatjes
250 ml passata (Cirio)
1 ui
1 teentje knoflook
Verse basilicum
Oregano
2 el bloem
Olijfolie
Peper en zout

Nodig:
Kaasschaaf of mandoline
Bakpapier
Zesteur
Knoflookpers

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 100 graden. Haal je rooster uit de oven en bekleed het rooster met bakpapier. Snij je tomaatjes over de lengte doormidden, leg ze met de snijkant naar boven op het bakpapier en bestrooi met wat peper en zout. Zet ze vervolgens anderhalf uur in de oven.

Snij drie kwartier voordat je tomaatjes klaar zijn de kroon van je aubergine en schaaf de aubergine over de lengte met een mandoline of kaasschaaf in lange dunne plakken. Strooi wat bloem op een plank of werkblad en meng hier een snufje zout doorheen. Haal je plakken aubergine aan beide snijkanten door je bloem en bak ze in olijfolie op hoog vuur aan beide kanten. Zorg dat de pan en de olie goed heet zijn voordat je de aubergines er in doet en zorg steeds dat je aubergines in hun geheel de bodem van de pan raken. Bak ze dus in verschillende batches en leg de aubergines die klaar zijn op een keukenpapiertje.

Leg vervolgens op elke plak aubergine een plakje Parmaham van dezelfde grootte als de aubergine en een klein schepje Burrata (aan een uiteinde van de plak aubergine) en schaaf met je zesteur een paar flintertjes citroenschil (alleen geel, wit is bitter) over de Burrata. Rol de plakken aubergine vanaf de met Burrata belegde kant op tot een rolletje en leg de rolletjes in een ovenschaal. Zet ook deze in de oven.

Hak een uitje fijn en fruit deze in olijfolie op laag tot middelhoog vuur. Voeg als de uitjes glazig zijn een geperst teentje knoflook toe, laat deze even meebakken en voeg dan de passata toe. Doe hier naar smaak wat peper, zout en oregano bij. Laat op laag vuur onder af en toe doorroeren 20 minuten pruttelen.

Schep als je oventomaatjes klaar zijn de tomatensaus op diepe borden, voeg hier de gedroogde tomaatjes aan toe en verdeel de auberginerolletjes over de borden. Garneer met wat verse basilicum.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten