maandag 22 januari 2018

Pompoenslices met ribeye en kruidenyoghurt

Kies voor dit gerecht een mooie biologische pompoen van goede kwaliteit, zodat je de schil ook kunt eten.

4 personen
Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediƫnten:

1 biologische pompoen (zo’n ronde oranje van ongeveer 1,2 kg)
4 stuks biologische ribeye
6 teentjes knoflook
Chili flakes
400 gram snijbonen
8 eetlepels yoghurt
Verse munt
Verse koriander
Klontje boter
Olijfolie
Peper & zout

Nodig:
2 braadsledes

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij je pompoen doormidden en verwijder de pitten. Als je een goede pompoen hebt hoef je deze niet te schillen omdat je de schil na bereiding gewoon kunt eten. Snij de beide helften van de pompoen in slices.

Schenk wat olijfolie op de bodem van je braadsledes en verdeel hier de pompoen over, zo dat de stukken pompoen elkaar niet overlappen. Keer alle stukken pompoen vervolgens om zodat er aan beide kanten wat olijfolie zit. Strooi wat zout over de pompoen en maal er met een molentje wat chiliflakes overheen. Plet met een groot (koks)mes je teentjes knoflook en leg die met schil en al in de braadsledes. Zet de braadsledes 20 minuten in de oven.

Maak ondertussen je snijbonen schoon en snij ze in stukjes. Bak je ribeyes in een klontje boter op hoog vuur aan beide kanten kort totdat ze bruin zijn, maar nog mooi rood van binnen. Leg ze vervolgens op een bord of schaal en dek die af met zilverfolie om het vlees even te laten rusten.

Kook de snijbonen in 2 a 3 minuten beetgaar. Hak je verse kruiden fijn.

Breng als de pompoen klaar is je vlees op smaak met peper en zout en trancheer het vlees. Leg steeds op elk bord een slice pompoen, een schep snijbonen en 2 stukjes vlees. Herhaal dit twee keer (zie foto). Schep dan over alle borden wat yoghurt, verdeel de kruiden hier over en schenk er een klein scheutje olijfolie van goede kwaliteit overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten