vrijdag 19 januari 2018

Gougѐres


Zo simpel en zo lekker!!

4-6 personen
Bereidingstijd: circa 30 minuten

Ingrediënten:

120 ml water
85 gram boter
snufje zout
110 gram bloem
175 gram geraspte Gruyѐre
4 eieren
Bakpapier
druk en sluitzakjes

Bereiding:

Verwarm je oven voor op 175 graden. Weeg al je ingrediënten alvast af. Haal een ovenrekje uit de oven en leg hier bakpapier op.

Doe in een (kook-)pan het water, de boter en een snufje zout. Laat de boter smelten terwijl je af en toe in de pan roert met een houten lepel. Voeg vervolgens onder constant roeren geleidelijk de bloem toe. Blijf roeren totdat er een bal ontstaat die loslaat van de pan.

Haal je pan dan van t vuur en voeg 90 gram van de geraspte kaas toe en roer deze goed door het deeg. Voeg vervolgens één voor één de eieren toe. Roer steeds elk ei goed door het deeg heen voordat je het volgende ei toevoegt. Het lijkt steeds in het begin alsof het een nattige bende gaat blijven en het je nooit gaat lukken om het ei er helemaal doorheen te krijgen (laat staan dat je er nog meer toe kunt voegen) maar dat is toch zo! Als je goed blijft roeren wordt het uiteindelijk na elk ei weer een plakkerige egale maar niet nattige massa. Voor mocht je het je afvragen of dat klopt; dit is een behoorlijke workout ja!

Doe het deeg in een druk- en sluitzakje (of een spuitzak als je die hebt) en knip aan één van de onderhoeken een heel klein hoekje van het zakje af. Maak dan op het bakpapier met je zelfgemaakte spuitzak kleine bolletjes, net iets groter dan een druif. Zorg dat je soesjes een beetje uit elkaar liggen want ze gaan nog behoorlijk rijzen! Strooi dan over alle soesjes nog wat geraspte kaas.

Zet de soesjes vervolgens ongeveer 10 minuten in de oven (of tot ze goudbruin zijn) en serveer ze daarna direct terwijl ze nog warm zijn, want dan zijn ze het lekkerst!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten